Tort " Merci"

de RuxyRux in Torturi, 18 Mar 2013 | 13355 vizualizari

 

Astazi baiatul meu drag implineste o varsta tare frumoasa, 17 ani... iar mami ii dedica cu dragoste acest tort irezistibil de ciocolata! La multi ani copil minunat!

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 250 gr unt
  • 10 linguri cu varf de zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri cacao
Crema de ciocolata cu cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto
Crema de ciocolata alba si vanilie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • vanilie
Crema de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata neagra:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie( cu portocale am pus eu)
Decor:
  • ciocolata " Merci"
  • bomboane de ciocolata belgiana fructe de mare
Sosul de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata " Merci"
  • 7 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Merci":

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:

Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Se procedeaza la fel pentru fiecare crema apoi se pun la rece in boluri. Pentru crema de cafea se mai adauga si restul ingredientelor la mixer si se mixeaza bine.

Blatul:

Se pun toate ingredientele( mai putin ciocolata) pentru blat in vasul de mixer si se mixeaza pana devine o crema compozitia. Untul trebuie sa fie moale. La sfarsit de adauga si ciocolata topita pe baie de aburi. Daca mai este necesar se mai poate adauga putin lapte( daca vi se pare crema prea groasa, consistenta trebuie sa fie cea pentru blat de tort).

Se imparte in trei crema si se coc trei blaturi in forma de tort tapetata cu pergament. se lasa la racit.

Pe un platou se asambleaza tortul.

Se pune primul blat, ungem cu crema de ciocolata si cafea, apoi al doilea blat si crema de ciocolata alba deasupra. Ultimul blat se unge cu crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata amaruie( lasata la temperatura camerei) va imbraca tortul.

Ornam cu ciocolatelele " Merci" si cu bomboanele belgiene.

Sosul se face  topind ciocolata in lapte pe baie de aburi si se toarna la baza tortului cu lingurita.

 

 

TIPS-URI

1

Nu se mixeaza frisca cu ciocolata foarte mult decat pana se leaga, altfel crema se poate taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Merci"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme